Arkiv


ÅRSMØTE 2010


Årsmøte i Halden Seilforening ble avhold, lørdag 12. mars i Søndra Sjøbod på indre havn.


Morten Heli-Hansen ble gjenvalgt som leder, med seg i styret får han Thomas Jensen som nestleder, Ingunn Larsen (kasserer), Theo Schewe (Sekretær) og Rune Adolfsen ( Styremedlem)


Publisert 13. mars 2011

UNION RACE - THON HOTELL HALDEN


Lørdag 20. auagust 2011 arrangeres Union Race -Thon Hotell Halden.


Publisert 21.feb 2010


MED HURTIGRUTEN TIL ANTARKTIS


Tirsdag 8. februar var det tid for årets første Klubbkveld i Halden Seilforening. Tommy og Susanne holdt foredrag og viste bilder fra sin seilas med Hurtigruten til Antarktis.


Ca 30 medlemmer fikk se fantastiske bilder av is og dyreliv på sydlige breddegrader.


Publisert 09.feb 2010FOREDRAG ERIK SANDERSEN TIRSDAG 2. NOV


De fleste har "parkerte" båtene for vinteren, det betyr tid for temakvelder i Halden Seilforening.


Tirsdag 2. november var Erik Sandersen på besøk for å fortelle og vise bilder fra sin nyeste bok "Sommerkysten fra Iddefjorden til Marstrand". Ca 30 medlemmer var tilstede.


 


Publisert 28. sept. 2010


 


IDDEFJORDSREGATTAEN


Lørdag 25. september ble Halden Seilforenings klubbmesterskap arrangert for 15. gang.

Fremad med Dag Strøm Rasmussen til rors vant og er med det årets klubbmester. Fjorårets vinner Fri`da kapret andre plassen og Tingeling endte på tredjeplass.


Publisert 28. sept. 2010


 


SAMMENLAGTSEIER TIL FASTERPLAY


Ikke uventet var det Faster Play med Bengt Rosengren til rors som tok første plassen i Veng-Seilcup 2010. Andre plassen gikk til Fremad og Dag Strøm Rasmussen, mens Fri`da med Trond Forsstrøm tok tredje plass.

Den siste regattaen ble vunnet av Fremad. Ca 35 seilere var samlet til premieutdeling på Göstas i Strømstad etter endt regatta.


Vi ses til dyst igjen våren 2011!


Publisert 20. sept. 2010


 


VENG-SEILCUP


Onsdag kveld gikk den åttende av i alt ni regattaer i Veng-Seilcup av stabelen. I varierende og til dels lite vind var det åtte båter som stilte til start i havneområdet i Strømstad. Nok en gang var det Faster Play som krysset mållinjen først og sikret seg med det sannsynligvis sammenlagtseieren i VengSeilcup 2010.


På plassene bak fulgte Dag Frode Pettersen og Trond Forsstrøm som også kjemper om andreplassen i sammendraget sammen med Dag Strøm-Rasmussen.


Publisert 3. sept. 2010


 

VENG-SEILCUP

 


I den siste regattaen før sommerferien var det Bengt Rosengren i Faster Play som stakk av med seieren. På plassene bak fulgte Fri Da og Sjeherasad.


Sammenlagt er det helt likt mellom Faster Play og Sjeherasad som begge har 53 poeng. På tredje plass ligger Fremad med 39 poeng. Det er fire regattaer igjen av årets Veng-Seilcup så alt er forsatt  helt åpent.

 

Resultater

 


Publisert 24. juni 2010

 

VENG-SEILCUP

 


Seier til Dag Strøm-Rasmussen i vårens nest siste onsdagsregatta.


Vi håper på rekordoppmøte onsdag 23. juni kl 18. Siste regatta før sommerferien.


 


Publisert 18. juni 2010

 

VENG-SEILCUP


 


Seier til Dag Frode Pettersen i tredje runde av Veng-SeilCup 2010.

Gledelig med 10 båter på startstreken.


Publisert 3. juni 2010

 


KOSTERVALSEN 2010


Frisia og Fasterplay med hhv Knut Adolfsen og Bengt Rosengren deltok i Kostervalsen lørdag 29.mai.PINSETREFFEN 2010


Årets pinsetreff ble arrangert på Tanum Strand i fantastisk sommer vær. I løpet av helgen var ca 30 Halden-båter og rundt regnet 90-100 små og store seilere innom.


Lørdag formiddag stilte 12 båter til start i regattaen Otternön-rundt. Vindforholdene var flotte den første timen, men etterhvert ble det dessverre svært liten vind og kun 5 båter kom til mål. Ringreven Dag Strøm-Rasmussen med sine Comfortina 42 dro i land seieren foran Morten Heli-Hansen i X99. Tredjeplassen gikk til Svein Nøvik som seiler en Dehler 39.


På kvelden var det felles grilling, med premieutdeling og natursti for barna.


Søndag var det morgentrim ledet av Cathrine Antonsen på fotballbanen. Det var det litt for mye vind for den planlagte jolleseilingen, så barnafamilien nøt noen timer i badelandet på hotellet.


Alt i alt en vellykket Pinsetreff, med strålende vær og fantastisk oppmøte.Publisert 24. mai 2010

 


VENG-SEILCUP - VINDSTILLE OG SVENSK SEIER


Bengt Rosengren i båten Faster Play vant årets andre regatta i Veng Seilcup.


Forholdene var varierende fra 0 til 4 m/s.Publisert 19. mai 2010

 


PINSETREFF PÅ TANUM STRAND 21.-24. MAI


Vi gjentar suksessen fra i fjor. Pinsetreffen 2010 arrangeres på Tanum Strand. Regattaen Otterön rundt starter lørdag kl 12.Publisert 16. mai 2010

 


HALDENBÅTER I HELLY-HANSEN SKAGEN RACE 2010


 


Tre Halden-båter deltok i Helly-Hansen Skagen Race i Kristihimmelfarthelgen. Frisia med Knut-Adolfsen ved roret, Chritha Mi med Knut-Erik Finnestad og Svein Nøvik i Purpurbrus.


Til tross for at det ikke ble topplasseringer til våre seilere denne gangen, er det gledelig at flere og flere stiller opp i de store regattaene. Klarer vi fem båter til start neste år?Publisert 16. mai 2010

 


VENG-SEILCUP 2010 - MYK START

 


Onsdag 5. mai var det duket for årets første regatta i Veng-SeilCup. Til tross for flere båter med splitter nye seil og noen med ny båt, var det Dag Frode Pettersen i sin First 31,7 som trakk det lengste strået som han gjorde mange ganger også i fjor. 


 


Fem båter stilte til start i strålende solskinn og 3-4 m/s fra sydvest.  Banen gikk som vanlig fra Strømstad og ut i Kosterfjorden og tilbake til mål ved Strømstad havsbad.


 


Andre plassen gikk til Morten Heli-Hansen med mannskap i deres nykjøpte X99. Til tross for raskest seiltid holdt det kun til andre plass denne gangen. Deretter fulgte Abelone med Rune Adolfsen, Frisia med Knut Adolfsen, begge Bavaria og på siste plass Knut-Erik Finnestad med sin Hanse 400. De to sistnevnte benyttet regattaen til oppvarmning foran Helly-Hansen Skagen Race som går av stabelen i Kristi Himmelfarts-helgen.


 


Resultater


 


Publisert 5. mai 2010

 

 

NYBEGYNNERKURS - OPTIMSTJOLLESEILING


 


Mandag 26. april er det teorikveld for jolleseilerne på Isebakke.


 


Søndag 2. mai er de ny bade/jolledag på Remmen Bad kl 14-16.


 


Påmelding eller mer informasjon: kontakt Thomas Jensen på tlf 48890951.


 

 Publisert 22.april 2010

 


SPONSORMIDLER

 


Halden Seilforening er tildelt kr 19.800 i tippemidler fra Norges Seilforbund. Midlene skal i sin helhet brukes til investering i nye Optimistjoller til jollegruppa. 

 


Publisert 30. mars 2010

 

ÅRSMØTE 2009 OG VÅRFEST

 


Årmøtet 2009 ble avholdt på klubbhuset til Berg IL 20. mars. 26 medlemmer deltok. Årsberetning, regnskap 2009, budsjett 2010 og alle forslag ble godkjent/vedtatt uten innvendinger.


 


Morten Heli-Hansen går på ett nytt år som leder. Med seg i styret får han, John Edquist som nestleder, Ingunn Larsen som kasserer, Theo Schewe som sekretær og Rune Adolfsen som styremedlem.


 


Lasse Heen ble utnevnt som æresmedlem for lang og tro tjenste som leder av Halden Seilforening gjennom mange år.


 


Etter årsmøtet, var rundt regnet, 40 medlemmer med på den årlige vårfesten.


 


Årsberetning


Publisert 30.mars 2010

 

 

 

SPONSORMIDLER

 


Halden Seilforening er tildelt kr 10.000 i sponsormidler til satsing på barn og unge. Sponsorene er Halden Sparebank Berg Sparebank og Norske Skog. Tildelingen gjøres via Halden Idrettsråd.

 


Publisert 23. nov 2009

 

STATISTIKK - WWW.HALDENSEILFORENING.NET

 

 

 


Hjemmesidene til Halden Seilforening har i gjennomsnitt hatt 1.154 visits pr måned eller ca 35 hver dag. Beste måned så langt var september med 1807 besøk.   


Publisert 11. nov 2009

               


 


5% av din innsats ved spill hos Norsk Tipping vil gå direkte til Halden Seilforeningen. I linken under finner du informasjon om hvordan du kan bli grasrotgiver https://www.norsk-tipping.no/grasrotandelen


 


Ellers du kan sende en SMS: "GRASROTANDELEN 993883425" til 2020 (tjenesten er gratis).


 


Det koster ingenting å være grasrotgiver!


 


Organisasjonsnummert til Halden Seilforening: 993883425


 


 

 

 

KLUBBKVELD - LANGTURSEILING MED VILLVIND

 


Tirsdag 3. november arrangerte Halden Seilforening klubbkveld i lokalene til AJFF på Refne.  Dag Strøm-Rasmussen fortalte og viste bilder fra sin langturopplevelse ombord på jordomseileren Villvind.


 


Dag tok oss med på sin reise fra Cape Town i Sør-Afrika og over Atlanterhavet til Karibien , via bl.a. St. Helena og tilbake over Nord-Atlanteren til England.


 


Rundt 50 medlemmer og venner fikk se mange flotte bilder og høre om en spennende seilas.


 


Publisert 4. nov 2009

               

KLUBBMESTER 2009: FRI DA 

 


Lørdag 26. september ble den tradisjonsrike Iddefjordsregattaen arrangert for 14. gang. Regattene er Halden Seilforenings klubbmesterskap.


 


14 båter og cirka 50 seilere stilte til start lørdag formiddag. Som vanlig var seilasen preget av ustabile vinder oppover fjorden, men etter ca to timers seilas var det til slutt Trond Forsstrøm i sin CB33 "Fri da" som ble klubbmester 2009. Andre plassen gikk til Jon Kjell Trengereid i Panta Rhei. Fjorårets vinner, Dag Strøm Rasmussen, endte på tredje plass. 


 


Resultater


Publisert 28.sept 2009


 

ONSDAGSREGATTA 2009  - GRATULERER SJEHERASAD

 


Onsdag ettermiddag var det duket for den siste Onsdagsregattaen for sesongen. I frisk vind mellom 8-13 m/s stilt åtte håpefulle båter til start. Fremad, med Dag Strøm-Rasmussen som skipper, tok seieren foran Fri da og Chritha Mi.


 


Suveren vinner av vårserien, høstserien og i totalsammendraget ble som ventet Dag Frode Pettersen i Sjeherasad. Andre plass gikk til Knut Adolfsen foran Knut-Erik Finnestad.


 


Etter endt seilas var det premieutdeling, pizza og etterregattasnakk på DollyDimple. Totalt var vi ca 30 seilere på plass.


 


Regattakomiten takker alle for innsatsen og håper alle stiller til start igjen våren 2010.


 


Resultater


Publisert 24.sept 2009


 

GLOMMA PAPP RACE 2009

 

 


Knut Adolfsen med båten Frisia seilte i helgen, som eneste Halden båt, Glomma Papp Race 2009. Han endte på 23. plass av 27 i LYS-klassen.


 


Resultatliste


Publisert 21.sept 2009

 

IDDEFJORDSREGATTA - KLUBBMESTERSKAP -AFTERSAIL

 


Lørdag 26. september arrangeres den tradisjonsrike Iddefjordsregattaen. Regattaen er Halden Seilforenings klubbmesterskap. Dagen avsluttes med Aftersail med skalldyr i Søndre Sjøbod.

 


Les mer

 


Publisert 21.sept 2009


 

ONSDAGSREGATTA 9. SEPT  - FORTSATT KAMP OM 2. PLASSEN

 


I går ettermiddag var  det nok en gang tid for onsdagregatta og igjen var det ringreven Dag-Frode Pettersen som kapret førsteplassen. Deretter fulgte Trond Forsstrøm i sin CB33 foran Dag Strøm-Rasmussen i "Fremad".


Som vanlig var det flotte seilforhold og mange spennende dueller.


I sammendraget er Sjeherasad allerede klar vinner, men bak han er det tett. 5 båter kjemper fortsatt om andre og tredjeplassen.


 


Resultater


Publisert 10.sept 2009


 

VINTEROPPLAG I ESKEVIKEN 2009/2010

 


Første opptak: Søndag 27. september fra kl 08.00

Andre opptak: Lørdag 10. oktober fra kl 08.00


 

Gi beskjed om dere skal benytte plassen og hvilket opptak dere ønsker.  Ring Morten på 41674067 eller send e-mail

 

 

SINGLEFJORDREGATTAEN - DESSVERRE AVLYST


 

Pga mye vind og utfordrende seileforhold ble dessverre Singlefjordregatten 2009 avlyst. Vi prøver igjen neste år!


 

Publisert 31.aug 2009


               

ONSDAGSREGATTA 26. AUG  - SVENSK SEIER

 


Til tross for mye vind stilte ni båter, årets største felt, til start i den sjette av i alt åtte Onsdagregattaer.


I friske forhold med sydvestligvind på 10-13 m/s var det båten "Faster Play" med Bengt Rosengren som skipper som stakk av med seieren. "Fri da" med Trond Forstrøm tok andre plassen og Lars-Göran Joelsson og båten "Cumara" endte på tredje. Alle de tre første debuterte i Onsdagsregatta sammenheng.


Første og tredje plass er begge båter tilhørende i Strömstads Segelsällskap, som vil bli vår samarbeidspartner i sesongen 2010.


Resultater     


Publisert 27.aug 2009


 

ÄRTSOPPAN - REGATTA MED STRÖMSTADS SEGELSÄLLSKAP

 


Meld deg på regatta med Strömstads Segelsällskap lørdag 5. september. Alle er velkomne, uansett tidligere regattaerfaring. Ärtsoppa og ostmackor på klubbhuset etter målgang.

 

 

ONSDAGSREGATTA 12. AUG - SJEHERASAD SOM VANLIG

 


Sommerferien er over og Halden Seilforening er i gang med høstens Onsdagsregatta. Åtte båter stilte til start i strålende seilvær onsdag kveld. Denne gangen var det gunderstart, dvs at den båten med lavest LYS-tall starter først og første båt i mål vinner.


Som vanlig var det Sjeherasad og skipper Dag Frode Pettersen som vant. Fremad med Dag Strøm-Rasmussen tok andreplassen. Mens Sol knep den siste pallplassen etter å ha passert mållinjen to meter foran Purpurbrus.


 


Resultater


Publisert 13.aug 09

 

SJEHERASAD, VINNER AV VÅRSERIEN

 


I den siste Onsdagsregattaen før sommerferien var det nok en gang Sjeheradsad som tok seieren. Skipper Dag-Frode Pettersen har gått seirende ut av alle onsdagsregattaene så langt og har dermed også vunnet vårserien.


 


Nok en gang fikk vi gode seilforhold. Startfeltet var denne gang på seks båter.   


 


Resultater 


 

 

FÆRDERSEILASEN 2009

 


Morten Heli-Hansen i Sol (Beneteau Oc 373) deltok i Færderseilasen i helgen. Til slutt endte båten på 35. plass av 52 i klassen LYS 1,15-1,16.


 


 


 


Årets Færderseilas var rekordrask med medvind hele veien ut Oslofjorden. Det  var perfekte seilforhold, brukbart vær og veldig mange spennende dueller underveis. Sol stiller til start igjen i 2010!


 


Informasjon og resultater

 


 


 


 

SJEHERASAD TIL TOPPS IGJEN - ONSDAGSREGATTA 3. JUNI


 


Nok en Onsdagsregatta med perfekte seilforhold og nok en gang var det Dag Frode Pettersen i Sjeherasad som gikk til topps. Startfeltet var denne gang på kun fire båter. Resultater 


 


Artikel om HSF Onsdagsregatta i Halden Arbeiderblad


 


 

PINSETREFF 2009

 


Årets pinsetreff ble arranget på Tanum Strand. Værgudene bød på strålende solskinn hele helgen og hele 16 båter og over 60 små og store var på plass.


 


 


 


 


Les mer

 

 

ONSDAGSREGATTA 27. MAI - AVLYST


 


Pga vind opp mot 20 m/s ble onsdagsregattaen 27. mai avlyst. Kombinasjon, mye vind, urutinerte mannskaper, dårlige seil mm. gjorde forholdene i overkant tøffe for en god del av båtene. Vi prøver igjen neste onsdag. 


 


 

HELLY-HANSEN SKAGEN RACE 2009

 


Purpurbrus med Svein Nøvik ombord kom til slutt på 39. plass av 49 i sin klasse og 189. plass overall i Helly Hansen Skagen Race. Resultater og informasjon om regattaen finner du her

 

 

SJEHERASAD VANT ÅRETS FØRSTE ONSDAGSREGATTA


 


Onsdag 8. mai kl 18.00 gikk startskuddet for Halden Seilforenings Onsdagsregatta. I solskinn og vestlig vind på 4-8 m/s og et startfelt på åtte båter tok Sjeherasad, (First31.7) med skipper Dag Frode Pettersen seieren 19 sekunder foran Panta Rhei. 


JOLLESEILERNE ER I GANG


 


I strålende solskinn og frisk vind startet i går Halden Seilforenings nybegynnerkurs i jolleseiling. Klokken 17 mandag kveld var 15 barn og 15 voksne på plass ved Velhuset på Isebakke. Både store og små fikk prøvd seg i Optimist og 2-Krona seiling. Les mer og se bilder 

 


 


MÅLING AV SEIL

 


Ønsker du måling av seil og eller båt?


 


Ta kontakt med Knut-Erik Finnestad eller Morten Heli-Hansen for mer informasjon


 


Mer om LYS og seilmåling kan du lese på NORLYS. Om du ikke har seilnummer kan dette bestilles via Norges Seilforbund


 


 

ONSDAGSREGATTA


 


Onsdag kveld holdt seilforeningen informasjonsmøte om Onsdagsregatta 2009. Vi gikk gjennom terminliste, regler, prosedyrer osv. Første regatta er onsdag 6. mai kl 18.00. Ta kontakt om du ønkser å delta.


 


Les mer


 


 

JOLLESEILING

 


Første samling for Halden Seilforenings Jolle og Ungdomsgruppe ble arrangert på Remmen Bad, søndag 19. april.


Vi rigget opp to Optimistjoller og de 10 fremmøte barna fikk prøvd seg på seiling i svært lite vind, kullseiling, øsing, bading lek og moro.


Mandag 4. mai skal vi prøve oss på vannet.

 

 

ÅRSMØTE 2009

 


Årsmøtet 2009 ble avholdt lørdag 7. mars 2009 i AJFF`s lokaler.


Lasse Heen takket for seg som leder etter mange år i førersete. Nyvalgt leder er Morten Heli-Hansen


 


Årsberetning 2008 og referat fra årsmøtetÅrsmøte med saltstenk (2008)Årmøtet i Halden Seilforening ble avviklet raskt og smidig, med gjenvalg over hele linja. Etter årsmøtet ble de fremmøtte gjennom ord og bilder tatt med på en seiltur fra Karibien og hjem til gamlelandet. 


Lasse Heen går på nok et år som leder i foreningen, og det ble heller ingen endring i styresammensetningen for øvrig. Det vil si at lederen får med seg John Edquist som nestleder, Ingunn Larsen som kasserer, Rune Adolfsen som sekretær, Knut Erik Finnestad som styremedlem og Egil Sjøberg og Dag Strøm-Rasmussen som varamedlemmer.

Sportslig sett har det vært et rolig år i foreningen, som fortsatt har hovedvekt på de mer sosiale aktiviteter med pinseturen som et av de viktigste samlingspunktene. I 2007 var 50 personer samlet under pinsetreffet i Fjällbacka.


 


Etter at årsmøtet var avviklet var det medlemskveld med lysbildeforedrag av to av foreningens langturseilere, Tommy og Susann Andersen (bildet). De tok de frammøtte med på hjemturen med «Con Amore» fra Karibien til Norge. På turen til Karibien hadde de stort sett silkeføre. Hjemturen fortonet seg litt annerledes. Langturseilere legger opp ruten slik at de kan seile med strøm og vind, men enkelte ganger går været sine egne veier. Som det gjorde da Tommy og Susanne skulle hjem. Det ble en strabasiøs ferd med mye vind rett i mot på store deler av turen. De bød på mange salte bilder både fra oppholdet i Karibien, og turen hjem over Nord-Atlanteren. På sitt  nøkterne vis fortalte de om utfordringene og hvordan de holdt motivasjonen oppe på turen hjem, samtidig som de formidlet alle gledene de opplevde med nye bekjentskaper og gjensyn med mennesker de hadde truffet under sine tidligere turer.


 


Les mer om Con Amore


 


Ta vare på seilene - så varer de lengerSeil varer ikke evig, men tar du godt vare på dem, så kan de vare i sju til ti år. Det var budskapet fra Sverre Tangerud og EivindBøymo-Malm fra Elvstrøm/Sobstad (bildet) som var foredragsholdene under Halden Seilforenings temakveld om mast og rigg 13. november. For dem er ikke holdbarhet hvor lenge seilene holder sammen i ett stykke, men hvor lenge de beholder formen som gjør dem effektive.


Det var en overvekt av foreningens mannlige medlemmer som hadde møtt fram for å få med seg gode råd fra fagfolkene.


De viktigste rådene til de som vil at seilene skal holde lengst mulig er å unngå overbelastning, redusere blafring til en absolutt minimum og sørge for å spyle dem med ferskvann med jevne mellomrom. Salt sjø tærer på alt utstyr, og det ble anbefalt å ta opp winsjene en gang i sesongen, gjøre dem rene i diesel og så sette dem inn med winsjfett igjen.


Mange velger nå å ha masten stående inder vinteropplaget, men det er en god idé å ta den ned hvert annet eller tredje år, slik at detaljer i hele mastens lengde kan få ettersyn og vedlikehold.


 


 


Panta Rhei best i klubbmesterskapet 2007


 Jon Kjell gjentok bedriften fra i fjor, og slo alle konkurrentene da Iddefjordsregattaenlørdag 29. september ble avviklet som åpent klubbmesterskap. Med seg som mannskap hadde han Mari Trengereid og Bjørn Blomsnes. 


Iddefjordsregatta 2007Det nærmer seg tiden for årets siste oppgjør på regattabanen for medlemmene i Halden Seilforening. Lørdag 29. september går Iddefjordsregattaen av stabelen. Den er en åpen klubbregatta, men har også status som vårt klubbmesterskap, så de som vil være med og kjempe om tittel og trofé må derfor kjenne sin besøkelsestid.


Påmelding til regattaen ved Søndre Sjøbod fra kl. 09.30.

Rormannsmøte på samme sted kl. 10.45.

Starten går syd Sauøya kl. 12.00 Beregnet målgang på indre havn ca. kl. 15.00. Deltageravgift kr. 100,-.

Halden Seilforening organiserer pizza til selvkost i sjøboden etter premieutdelingen. Bestilling skjer ved påmelding. Vi håper mange tar seg tid til en slik felles samling.


I år satser vi på å avslutte regattadagen med sosial hygge i form av en klubbkveld. Vi har derfor leid Søndre Sjøbod hele kvelden, og håper at mange vil benytte denne anledningen til å komme sammen til en hyggelig kveld med spekemat og potetsalat kl. 20.00.
Årsmøte og medlemsmøte 13. februar 2007Sett av kvelden tirsdag 13. februar. Da avvikler Halden Seilforening sitt årsmøte. Umiddelbart etter at årsmøtet er ferdig, blir det medlemsmøte med to spennende lysbildeforedrag. Årsmøtet starter kl. 18.00, i lokalene til AJFF i Peder Ankers gate.


 


Sommeren 2005 la familien Strøm Rasmussen ut på en seilas tur retur Halden - Lofoten i «Fremad». Det ble tatt mange bilder, og Dag Strøm Rasmussen vil vise lysbilder og fortelle om de opplevelsene de hadde langs norskekysten. Det ble spennende opplevelser i et landskap som er ukjent for de fleste av oss som stort sett cruiser i de mer nære farvann.

Spennende opplevelser og erfaringer høstet også Theo og Olav Schewe i fjor sommer, da de hentet familiens nye båt «S/Y Lysing» i Frankrike for egenhendig å seile den hjem til Halden. Theos lysbildeforedrag handler om turen fra St. Malo i Bretagne og hjem. De reiste blant annet i et område der tidevannsstrømmene og tidevannsforskjellene (bildet) er vel så viktig som vinden for seilere. Trafikkerte farvann i tåke hørte også med til opplevelsene på turen, lik som møtet med franske tollere. Vi vil også få høre om besøkene i land fra de sju landene som ble besøkt på reisen og de spesielle navigasjonsmessige utfordringer seilerne ble utsatt for under veis.Seilkveld med Tommy og Susanne


Tirsdag 14. mars 2007 inviterer Halden Seilforening til nok et medlemsmøte. Temaet bør interessere de fleste. Tommy og Susanne  har samlet mange inntrykk fra sin reise Halden-Karibien tur/retur. De tok seg god tid på sin reise for at dette ikke bare skulle bli en seiltur, men slik at de også skulle få tid til å oppleve steder og fremmede mennesker på sin vei. Nå vil de dele sine opplevelser og inntrykk med oss i ord og bilder, og vi ser fram til en spennende og engasjerende kveld i AJFFs lokaler i Peder Ankers gate. Møtet starter kl. 19.00.


 «Erica» raskest igjen - Iddefjordsregattaen 2006


 Jan Erik Larsen har tatt nok et klubbmesterskap med sin Scanmar 33 «Erica». Fra og med i år har Iddefjordsregattaen fått status som klubbmesterskap, og her er Larsen (til høyre) med besetning fotografert på Indre havn etter at mesterskapet var halt i havn.14 båter til start i IddefjordsregattaenFlott høstvær med varierende og utfordrende vindforhold skape en fin ramme omkring årets Iddefjordregatta, der Jan Erik Larsen og "Erika" toppet resultatlisten

På bildet legger en del av startfeltet i vei på første legg ned mot Hälle 


Langturseilerne på sommerferie i Halden


 


Seilforeningens profesjonelle "Blue water" seilere har vært i Halden på sommerferie.  Susanne og Tommy har tilbrakt flere  sommeruker  i Halden og Göteborg, hos familie og venner. Båten ligger i Trinidad og kommende vinter vil Sør-Amerika bli besøkt. Jeg vet at Venezuela og Peru står høyt på ønskelisten. De kommer nok til å reise rundt med sekk på ryggen. Vi kan glede oss til medlems møtene neste høst da de sikkert har mye opplevelser å dele med oss.De som trodde at "Nor Siglar" med mannskapet Anne og Martin hadde fått et rolig liv får tro om igjen. I sommer har de utforsket hjemmelige farvann. For oss andre ville det vel være alt annet enn hjemlige, etter 2.200 nautiske mil der blant annet  St. Petersburg i Russland ble besøkt. Göta Kanal og Østersjøen var en ny opplevelse for dem. Når dette leses har fuglene fløyet til hvert sitt, og ferien over for denne gang.

Bengt
Bildet:  Feriefolket  ombord i "Nor Siglar" en deilig sommerkveld før avreise.


 

 

Pinsetreff i FjällbackaÅrets pinsetur gikk til Fjällbacka. Etter en regatta på Kosterfjorden som bød på alt fra vindstille til nærmere frisk bris var det samling i gjestehavna i Fjällbacka. Da det sportslige var unnagjort på lørdag, var det som vanlig mye sosial hygge i beste tradisjon resten av helga.
Spennende temakveld på Tjärnö Marinbiologiska LaboratoriumFinnes det noe alternativ til giftige bunnstoff for å hindre at det gror rur på båter og  marine installasjoner? Det er ett av de mange spørsmål forskerne ved Tjärnö Marinbiologiska Laboratorium stiller seg. 17 medlemmer av Halden Seilforening fikk et spennende møte med forskningsinstitusjonen under temakvelden på Tjärnö 25. mars med Martin Larsvik som guide og inspirerende foredragsholder. Visste du forresten om forekomstene av koraller utenfor Reiertangen i Sekken?